Sunday, October 2, 2011

Οριζοντιότητα, φωνές λαϊκής εξουσίας στην Αργεντινή


Κάποιοι το αποκάλεσαν "προκήρυξη", αλλά δεν είναι. Είναι ένα βιβλίο με μαρτυρίες και συνεντεύξεις βασισμένες στην εξέγερση της Αργεντινής και στα γεγονότα της Plaza de Mayo το Δεκέμβριο του 2001 και όχι μόνο. Σε αντίθεση με κάποιους, εμείς χαιρόμαστε που πλέον κυκλοφορεί και στα ελληνικά!

H πρωτοβουλία κατοίκων Καισαριανής, με την αυτόνομη συνέλευση Ζωγράφου, την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής, Αγ. Δημητρίου και Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής έκδοσαν το βιβλίο «Οριζοντιότητα, φωνές λαϊκής εξουσίας στην Αργεντινή». Πρόκειται για ένα συλλογικό μεταφραστικό εγχείρημα που παρουσιάζει ένα σύνολο εμπειριών από πρόσωπα που συμμετείχαν σε διάφορα κινηματικά εγχειρήματα στην Αργεντινή.

«Αποφασίσαμε να μεταφράσουμε αυτό το βιβλίο επειδή πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο για το εγχώριο κίνημα, ως ένα παράδειγμα μιας πρωτογενούς εμπειρίας συγκρότησης κινήματος. Διαβάζοντάς το συναντήσαμε στις αφηγήσεις τα προβλήματα που συναντάμε στις εγχώριες κινηματικές διαδικασίες. Συναντήσαμε όμως, παράλληλα, και τις λύσεις που προσπάθησαν και προσπαθούν να δώσουν οι εκμεταλλευόμενοι σ’ αυτά τα προβλήματα. Τέτοια προβλήματα μπορούν να ξεκινούν από το πως συγκροτείται μια συνέλευση γειτονιάς και πόση ώρα πρέπει να κρατάει μια συνέλευση, όταν την άλλη μέρα έχουμε να πάμε στην δουλειά, μέχρι το πώς και με ποιο τρόπο μπορούν να συντονιστούν οι συνελεύσεις γειτονιών και ποια είναι τα όρια των οριζόντιων δομών και της έλλειψης γενικότερης πολιτικής στρατηγικής του κινήματος», γράφουν οι ίδιοι οι μετραφραστές του βιβλίου.

Και φυσικά ένα τέτοιο βιβλίο δεν θα μπορούσε να κοστίζει παραπάνω από τα 6 ευρώ που είναι η αρχική του τιμή. Άρα, αξίζει να το αποκτήσετε! =)

No comments:

Post a Comment