Thursday, October 29, 2009

Το πείραμα της Αριάδνης


Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους αναγνώστες του βιβλίου του Πλάτωνα.
Για την ακρίβεια είχα την τύχη να διαβάσω το χειρόγραφο.
Από τότε σε πολλές συζητήσεις μας ξεπετάγονταν διάφορες αναφορές στην Αριάδνη αλλά και στο... πείραμά της...!

Όταν το βιβλίο βγήκε, εκτός του ότι είχα χαρεί πάρα πολύ, ήθελα να το παρουσιάσω σε αυτό εδώ το blog. Αλλά επειδή το είχα διαβάσει λίγα χρόνια πριν, ήθελα να το ξαναδιαβάσω και μετά να το παρουσιάσω.

Αναβολή την αναβολή όμως, φτάνουμε σχεδόν στη μέρα της παρουσίασης.

Το βιβλίο όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω αξιωθεί να το ξαναδιαβάσω παρόλο που θέλω πολύ γιατί έχω μάθει ότι έχουν επέλθει και αρκετές αλλαγές από τότε που εγώ διάβασα το χειρόγραφο...

Θυμάμαι πάντως να σας πω, πως παρόλες τις 581 σελίδες, το διάβασα μέσα σε 3-4 μέρες. Αυτό οφείλεται στο ότι τελειώνεις το κάθε κεφάλαιο αλλά δε μπορείς να σταματήσεις την ανάγνωση. Θες να μάθεις επειγόντως τη συνέχεια. Ο συγγραφέας καταφέρνει να σε κάνει να αγωνίας ή να περιεργείς για τη συνέχεια σε κάθε μα κάθε σελίδα.
Η δε Ασούκουτου, από τότε που τη γνώρισα, (τόσο τη λέξη, όσο και την ηρωίδα) αποτέλεσε νέο όρο στο λεξιλόγιό μου!

Αν αποφάσισετε να διαβάσετε το βιβλίο να ξέρετε ότι εκτός από την υπερεφευρετική Ασούκουτου θα σας κρατήσουν συντροφία δύο ρεμάλια, ένας χάκερ, ένας παπάς, ένας γεροεργένης φιλόλογος, ο γλοιώδης διαχειριστής και μινιμαρκετάς και πολλές πολλές άλλες ενδιαφέρουσες προσωπικότητες (τα τελευταία λόγια της περιγραφής των ηρώων του βιβλίου δεν είναι δικά μου αλλά ενός αναγνώστη που πρόσφατα διάβασε το βιβλίο).

Αν δεν αποφασίστε να διαβάσετε το βιβλίο, ελάτε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο καφέ Σοκολάτα, Ερμού 56 για να γνωρίσετε από κοντά το συγγραφέα αλλά και... όποιον άλλον θέλετε!Ίσως να ενσαρκώνει όλες τις παραπάνω προσωπικότητες, ίσως πάλι να είναι κάτι άλλο τελείως διαφορετικό! Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται να είναι η πρώτη παρουσίαση βιβλίου στα χρονικά όπου θα έχει λιγότερα λόγια και περισσότερη μουσική!!

Προσωπική πάντως άποψη είναι ότι πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο του Πλάτωνα. Πώς άλλωστε να μην είναι αφού η τελεία στο μυθιστόρημα μπήκε τη μέρα που ήρθε στον κόσμο η Αριάδνη με σάρκα και οστά!

2 comments:

  1. Το καφέ Σοκολάτα 56, είναι στην ερμού 56 κι όχι 46.

    Ωραίες προσκλήσεις, να τρέχει ο κόσμος σε λάθος καφετέριες!!

    :P

    ReplyDelete
  2. Το διορθώσαμε! Το διορθώσαμε!

    ReplyDelete