Monday, September 14, 2009

Παλιά Περίθεια


Μόλις μία μέρα πριν εγκαταλείψω την Κέρκυρα θυμήθηκα ότι κάτι έχω να σας πω....
Έχω να σας πω για την Παλιά Περίθεια...

Η Παλιά Περίθεια είναι ένα εγκαταλελειμένο χωριό στους πρόποδες του Παντοκράτωρα.
Περιπλανιέσαι ανάμεσα σε ερειπωμένα σπίτια και αισθάνεσαι σα να έχεις μεταπηδήσει σε μία άλλη εποχή.
Η Παλιά Περίθεια είναι ένα νυν ταβερνοχώρι. Οι ταβέρνες στεγάζονται σε κάποια από τα ερειπωμένα σπίτια και ο αριθμός τους είναι πραγματικά εξωφρενικός αν σκεφτείς ότι πρόκειται για ένα χωριο-φάντασμα. Το κακό είναι ότι αν επισκεφτείς το χωριό μόνο μία φορά μπορείς να φας μόνο σε μία ταβέρνα...


Έτσι, μπορώ να εκφέρω άποψη μόνο για την ταβέρνα 'Ο Φόρος'.
Τα φαγητά είναι υπέροχα αν τα πηγαίνεις καλά με τις πικάντικες γεύσεις και το σκόρδο...
Παρήγγειλα μπριαμ μόνο και μόνο επειδή το μύρισα ενώ περνούσε από δίπλα μου πηγαίνοντας στο διπλανό τραπέζι και ανταμείφθηκα και με το παραπάνω.


Η γευστική εμπειρία όμως που δεν πρέπει να χάσετε είναι τα χειροποίητα παγωτά του μαγαζιού...
Εκεί κυκλοφορεί και ο "Δεντολένες". Είναι ένας όμορφος σκυλάκος.
Αν θέλετε να επισκεφτείτε ένα χωριό με όσο το δυνατόν λιγότερο τουριστόκοσμο, η Παλιά Περίθεια είναι ό,τι πρέπει!

Αναχωρώντας από την Παλιά Περίθεια κατηφορίζετε ένα δρόμο κατασκότεινο, γεμάτο στροφές. Αυτό δεν είναι η πρωτοτυπία, το συναντάς σε όλα τα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Η πρωτοτυπία είναι ότι φεύγοντας από την Παλιά Περίθεια και παίρνοντας μία από τις τόσες σκοτεινές στροφές του δρόμου, συναντάς αυτό:


Επίτηδες διάλεξα την κουνημένη φωτογραφία για να μπείτε λίγο στο κλίμα! Να νιώσετε λίγο επιβάτης ή οδηγός που ξαφνικά τα φώτα του αυτοκινήτου πέφτουν πάνω σε αυτό το... το... αγαλματίδιο να το πω; οπτασία; φάντασμα;
Μου 'χαν μάθει ότι ο θεός σώζει... Στο συγκεκριμένο σημείο όμως που εμφανίζεται σα να θέλει να προκαλέσει ατύχημα είναι!!
Προσοχή: Αν περάσετε από το σημείο και δεν υπάρχει τ ί π ο τ α ειδοποιείστε αμέσως! Σημαίνει ότι είδαμε και φωτογραφίσαμε θαύμα και δεν το έχουμε πάρει ακόμη χαμπάρι!

2 comments: