Sunday, September 6, 2009

Ο Βίδος, η βίδα, το Βίδο!


Για το Βίδο δεν έχουμε μιλήσει; Είναι δυνατόν; Θεωρούσα τόσο δεδομένο το ότι έχω γράψει γι' αυτό το νησάκι που όταν συνειδητοποίησα πως δεν ξαφνιάστηκα! Τώρα που το σκέφτομαι όταν ήθελα να γράψω γι' αυτό κατέκλυσε τόσο την οργή μου το γεγονός με τις φώκιες που τελικά δεν το έκανα.

Το Βίδο, λοιπόν, βρίσκεται απέναντι από την Κέρκυρα, σε απόσταση αναπνοής. Το βλέπεις από το λιμάνι, από το Φαληράκι, από τα μπάνια του Αλέκου. Ενίοτε, αν είσαι και λίγο, λιγουλάκι άσχετος και επισκέπτεσαι και πρώτη φορά την Κέρκυρα, το περνάς για το Ποντικονήσι και όταν συνειδητοποιείς το λάθος σου (πάντα αργά) κοκκινίζεις κάθε που το σκέφτεσαι, θες να μείνει μυστικό για πάντα, αλλά πάντα υπάρχουν πρόθυμοι φίλοι να το θυμίζουν σε σένα και σε όλο τον κόσμο γύρω σου!
Το Βίδο, λοιπόν, βρίσκεται απέναντι από την Κέρκυρα, και αν μένεις στο κέντρο πρόκειται για την πιο οικονομική, εύκολη και γρήγορη λύση για μπάνιο! Το καραβάκι στοιχίζει μόνο 2€ aller-retour, φεύγει κάθε 1 ώρα και φτάνει μέσα σε 10'. Το νησάκι φαίνεται και εξ' αποστάσεως καταπράσινο, αλλά μόνο όταν πατήσεις το πόδι σου επάνω καταλαβαίνεις τι εστί Βίδο.

Πρώτα απ' όλα, δεν έχει δρόμους. Πράγμα που αυτομάτως σημαίνει ότι: δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Αυτό, βέβαια, θα μου πεις, το υποψιάζεσαι. Άλλο όμως να το ζεις! Για κάτσε και αναλογίσου το πόσο καιρό έχεις να βρεθείς σε μέρος ανευ αυτοκινητών. Εδώ και στο πεζοδρόμιο να είσαι, έρχονται και σε βρίσκουν αυτά!Το άλλο συγκλονιστικό είναι ότι πρόκειται για ένα βιότοπο. Προχωράς στα κατάφυτα μονοπάτια, για να πας στις 2-3 παραλίες του νησιού και ξεπετάγονται μπροστά σου χίλια μύρια πράγματα: πάπιες, παπάκια, φραγκόκοτες, φασιανοί, κουνέλια, κουνελάκια, κουνέλαροι!

Κατσίκες και γουρουνάκια να σου αρπάζουν το φαί μέσα από τα χέρια ή τη τσάντα μας τυχαίνουν συχνά στις παραλίες. Αλλά φασιανός; Πού αλλού θα σου τύχει να κάνεις μπάνιο και να περιτριγυρίζει συνέχεια την πετσέτα σου ένας πολύχρωμος φασιανός (με πλουμιστή ουρά που λένε και στα παραμύθια);

Αν δε, έχεις και κανένα μεζεδάκι τότε είναι και των δυο, η καλύτερή σας!
Το καλό και αξιοπερίεργο με το Βίδο είναι ότι όσο κόσμο και αν έχει η Κέρκυρα ή και το καΐκι πιο συγκεκριμένα, η βασική του και πιο ωραία παραλία δεν έχει ποτέ κόσμο. Δε μπορώ να καταλάβω πού πάει όλος αυτός ο κόσμος. Εκτός αν υπάρχει το μαγικό μέρος που δεν έχω ακόμη ανακαλύψει.

Άπειρα παγκάκια από κορμούς δέντρων είναι διασκορπισμένα στα πιο απίθανα σημεία του νησιού. Ενίοτε τα χρησιμοποιούν οι σαυρούλες για ξεκούραση!


Τέλος, από το Βίδο έχεις θέα ολόκληρη την Κέρκυρα, πράγμα που όσο υπεράνω και να θες το παίξεις, όπως και να το κάνουμε εναι συγκλονιστικό!Εδώ θα βρείτε τα πιο ιστορικά του νησιού!



Παντελώς άσχετη παρένθεση:
Την τελευταία φορά που κολύμπησα στο Βίδο (σήμερα) ένας σπάρος δεν έλεγε να ξεκολλήσει από δίπλα μου. Συχνά με ακούμπαγε και ξανά απομακρυνόταν 2 εκατοστά. Κούναγα χέρια, πόδια, τίποτα αυτός. Εκεί. Όση ώρα κολυμπούσα, κολυμπούσε και αυτός γύρω μου. Ώσπου άρχισα και εγώ να κάνω γύρους γύρω από τον εαυτό μου για να τον παρακολουθώ. Έτσι, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι προσπαθεί να με ζαλίσει. Το δεύτερο ήταν ότι παριστάνει τον καρχαρία και το τρίτο ότι με ερωτεύτηκε. Και οι 3 υποθέσεις καταρρίφθηκαν όταν με πλησίασε και δεύτερος σπάρος και μετά από λίγο και τρίτος. Κατέληξα έτσι στο ότι είτε το αντηλιακό μου έλκει τα ψάρια, είτε τα ψάρια στο Βίδο κάτι πίνουν και την ακούν. Δεν είναι τίποτα από αυτές τις βλάκειες. Μάλλον ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έβγαλα βράγχια και έτσι τα ψάρια δε με φοβούνται! =D

2 comments: