Monday, July 13, 2009

Όσο μαθαίνω για τους μπάτσους τόσο τους φαντασιωνομαι στο Γκουντάναμο...



Η Πακιστανική Κοινότητα με ανακοίνωση της καταγγέλλει το βασανισμό και το ξεγύμνωμα τριών Πακιστανών από αστυνομικούς του ΑΤ Σύμης, στις 9 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μίλησε στο tvxs.gr

Δημοσίευση: 12-07-2009 11:15
Επί 7 ώρες οι Ουασίμ Σατζάτ, Μαζχάρ Αλί και Μοχάμετ Αλί βασανίστηκαν σωματικά και ψυχολογικά, από αστυνομικούς του ΑΤ Σύμης. Οι τρεις Πακιστανοί προσήχθησαν στις 9 Ιουλίου στις 2μμ και έως τις 9 το βράδυ οι αστυνομικοί βασάνιζαν τον Ουασίμ Σατζάτ «βάζοντας το πιστόλι στο κεφάλι του, χτυπώντας τον με γκλοπ και σιδερόβεργα στα πόδια και τα οπίσθια και ξεγυμνώνοντάς τον ξανά και ξανά».

Αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας ήταν ο Ουασίμ Σατζάτ να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και το πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Τζαβέντ Ασλάμ οι γιατροί που τον εξέτασαν τόνισαν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να μπορέσει να περπατήσει, ενώ επισημαίνει ότι: «χτύπησαν επίσης και τους άλλους δύο μετανάστες».

Η αστυνομική κτηνωδία δεν σταμάτησε όμως εκεί. Κατά τη διάρκεια της «ανάκρισης» οι αστυνομικοί έβριζαν χυδαία τον Ουασίμ Σατζάτ και του ζητούσαν να παραδεχτεί ότι συμμετέχει σε δουλεμπόριο μεταναστών μέσω Τουρκίας. Στο τέλος, τους κράτησαν τα κινητά και τους απείλησαν για να μην κοινοποιήσουν το γεγονός.

Η Πακιστανική Κοινότητα ζητάει «να τιμωρηθούν άμεσα οι βασανιστές αστυνομικοί. Απαιτούμε να πάρει θέση άμεσα ο υπουργός κ.Παυλόπουλος και υφυπουργός κ.Μαρκογιαννάκης».

Η κοινότητα θα αποφασίσει σήμερα ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες της και όπως τονίζει ο πρόεδρος της, δεν πρόκειται να αφήσουν αυτό το γεγονός να περάσει έτσι.

No comments:

Post a Comment