Thursday, June 18, 2009

Του αυτοδιαφημιστείς ή not to αυτοδιαφημιστείς;;


Αναρωτιόμουν από την Τρίτη αν πρέπει να αυτοδιαφημιστώ ή όχι.
Το κάνω τελικά, για δύο λόγους:
O πρώτος είναι ότι δεν το διαβάζει και κανείς αυτό το blog, οπότε μικρό το κακό.
Ο δεύτερος και βασικότερος λόγος είναι ότι είχα πάρα πολλά χρόνια να χαρώ τόσο πολύ για κάτι που πετυχαίνω (μάλλον από τότε που εγκρίθηκε η prolongation στο Erasmus, στη Rennes) οπότε θεωρώ ότι αξίζει να το γράψω.

6.30 λοιπόν ξεκινούσε η παρουσίαση. Εγώ 6.10 πάλευα ακόμη με τη φράντζα μου (όσες έχετε προσπαθήσει έστω και μία φορά να μακρύνετε φράντζα, με καταλαβαίνετε). 6.10 άρχισαν και τα τηλέφωνα μπαμπά και Νατάσας που είχαν ήδη φτάσει στον Ελευθερουδάκη. Πήγα να πανικοβληθώ αλλά το ξανασκέφτηκα και απλά συνέχισα να παλεύω με τη φράντζα... Κατέληξα στο ότι από δω και πέρα θα τους λέω μισή ώρα αργότερα από την κανονική για να φτάνουν στην ώρα τους.

Δε θα μπω στις λεπτομέρειες της παρουσίασης. Θα πω μόνο ότι ήταν πολύ πολύ όμορφα, συγκινητικά και γλυκά. Όλο το πάνελ και όλη η ομάδα του diavasame (όσοι τουλάχιστον κατάφερα να καταλάβω ότι ανήκουν στο team) ήταν συμπαθέστατοι. Το μόνο πράγμα για το οποίο στενοχωρήθηκα είναι που δεν έμεινα κι άλλο μετά το τέλος της παρουσίασης για να γνωρίσω και τα υπόλοιπα παιδιά και να ανταλλάξουμε καμιά κουβέντα. Αλλά με είχαν πιάσει οι ντροπές και εξαφανίστηκα.

Ελπίδα, Μαρίνα και Μαίρη (ακολουθώ τη σειρά με την οποία δέχτηκα και τα παράπονα/βρισίματα) σας υπόσχομαι ότι την επόμενη φορά θα είστε οι πρώτες που θα ενημερώσω!!! Πλάτων, ευχαριστώ για όοοολα (τις συμβουλές, το βρίσιμο, τον ενθουσιασμό κ.ο.κ.)! Κούκε, σ' αγαπώ!

(Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, το 19 νέα βήματα είναι το αποτέλεσμα του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος που οργάνωσε η ομάδα diavasame.gr και το ένα νέο βήμα από αυτά τα 19 είναι δικό μου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους συμμετείχαν!)

Τα 19 διηγήματα που βραβεύθηκαν είναι:

Το κολίμπρι / Κωνσταντινίδης Γιώργος
30 ημέρες / Μίχος Ιωάννης
Εντοιχισμένος στη σιωπή / Μαρία Μιχαλούδη
Τα εισιτήρια / Βλασταρά Ελένη
Ανθρωπόρφοι πίθηκοι και πιθηκόμορφοι άνθρωποι / Θανάσης Παυλόπουλος
Η μύγα και το χιόνι / Κώστας Τσώνος
Προηγούμενη ζωή / Σπύρος Σιμωτάς
Χλόη στις ράγες / Γεωργούλα Χρυσούλα
Η αναναβολή / Παυλίνα Χατζηγεωργίου
Η κυρία γιαγιά Ελισάβετ / Ιωάννα Μπαμπέτα
Ιστορία on the mix / Αμανατίδου Μαρία
Η θλίψη / Κατερινα Λανο
Από το πίσω κάθισμα / Ράνια Κανιούρα
Το υπόγειο / Διονύσης Μαρίνος
Οι μέρες είναι πονηρές / Βαρελλάς Ιωάννης του Παναγιώτη
Εκείνη κι αυτή / Φουστέρη Μυρτώ
Κάτι που δε θυμάμαι / Γιαννουτάκη Ελένη
H κενή διαθήκη / Αναστάσιος Μεργιάννης
Εκ προμελέτης / Πόπη Ζώγα

5 comments:

  1. Κούκα μου είσαι και η πρώτη!!!!!!!
    χεχεχεχε......
    :D

    ReplyDelete
  2. ας όψεται η Κοζάνη που το χάσαμε
    στο επόμενο διήγημα (ή μήπως στο ΒΙΒΛΙΟ;;) θα είμαστε εκεί.
    =)

    ReplyDelete
  3. μεγάλες στιγμές.. ελπιδοφόρο μέλλον.. μια φοβερή καριέρα ομπρός σου.. πφφ τι άλλο πρέπει να πω πια για να prolonger (όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας) το κέρασμα από χθες στην πλατεία!!!!??? χαχαχαχαχα... Bravo!

    ReplyDelete
  4. Κουκλαρα μου χαρηκαμε πολυ για σενα με τη δευτερη ματια ομως.Κι εξηγουμαι ευθυς αμεσως:ειναι αλλο να βραβευτεις στο ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ κι αλλο στο...ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ οπως λανθασμενα-ευτυχως-πρωτοδιαβασα εγω!!Αν δεν καταλαβαινεις τη διαφορα,ρωτα καναν παλιο και μετα με βριζεις!!!!

    ReplyDelete
  5. Χαχαχα! Η αλήθεια είναι ότι το γκούγκλαρα για να καταλάβω γιατί μιλάς αλλά το έπιασα το νόημα!!!LOL

    ReplyDelete